Kršenje izborne šutnje: Konakovićevom NiP-u još 3.000 KM kazne

Sa 3.000 maraka, Centralna izborna komisija BiH kaznila je danas Narod i pravdu, zbog još jednog kršenja izborne šutnje.

SDA je uložila prigovor jer je E. P. kandidat Naroda i pravde na svom Facebook profilu objavio skenirani obrazac podnesenog prigovora u uz tekst u kojem u negativnom konktekstu navodi politički subjekt SDA, te da je time prekršio izbornu šutnju.

Prevljak izgubio izbore ali i dobio kaznu u iznosu od 7.000KM!

Uvidom u spis i nakon provedenog postupka, smatra se da je Narod i pravda odgovorna jer je njihov kandidat vršio javne političke aktivnosti u zabranjenom periodu.

Članica CIK-a Vanja Bjelica – Prutina istakla je da smatra da mora biti viša novčana kazna, jer je ovo drugo kršenje izborne šutnje koje je počinila Narod i pravda.

– Mislim da kazna treba biti minimalno 3.000 maraka – kazala je ona.

CIK kaznio Konakovića sa 1.000 KM zbog videosnimaka na Facebook-u

-Ovo je puno teža povreda, i djelo u povratu, i ne možemo ga sankcionirati kao one kojima nismo izricali sankcije. Meni je prihvatljiv prijedlog kolegice- rekla je Irena Hadžiabdić.

Član CIK-a Suad Arnautović je istakao da je CIK suočen sa ozbiljnim problemom i situacijom da se ne može drugačije kontrolirati korištenje društvenih mreža, nego novčanim kaznama prenosi Faktor.

(VIDEO) Da li je predsjednik NiP-a prekršio predizbornu šutnju?


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79