Lažnim profilom zavode tuđe momke i muževe

Zloupotrebe podataka i materijala s Facebooka i nisu neka novost. Prije nekoliko sedmica pisali smo o pokušajima prevare putem Facebooka, prilikom kojih su hakirani profili s kojih su traženi podaci od bankovnih kartica.

Policija upozorava: Sve više prevara putem Facebooka i Instagrama, ovo morate znati

Osim finansijske, šteta od prevara na Facebooku često je i psihička, s čim se susrela Novotravničanka Nikolina Djak, s adresom prebivališta u Frankfurtu.

Naime, ona već duže vremena muku muči sa svojevrsnom krađom identiteta, odnosno činjenicom da neko koristi njene slike sa, pretpostavlja, lažnog Facebook profila, te se javlja, kako kaže, tuđim momcima ili muževima s namjerom da ih zavede. Supruge i djevojke bjesne.

– Ne znam kako ljudima da dokažem da to ne radim ja, nego taj neko ko se krije iza profila Tanja Biljaka. To je sasvim sigurno neki vid krađe identiteta i predstavlja mi veliki problem – poručila je Nikolina Djak za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79