“Vratio sam se kući”: Fahrudin Pecikoza prešao u SBB

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Fahrudin Pecikoza pristupio je Savezu za bolju budućnost.

Pecikoza je ovu informaciju potvrdio na svom Instagram profilu, gdje je napisao:

– Vratio sam se kući….!!! Danas sam predsjedniku Fahrudinu Radončiću ponudio zastupnički kapacitet, što je on sa zadovoljstvom i razumijevanjem prihvatio!

Pecikoza je istaknuti bosanskohercegovački tekstopisac. Autor je tekstova pjesama koje su izvodile mnoge estradne ličnosti, kao što su Hari Mata Hari, Maja Šuput, Boris Novković, Sanja Doležal, Tajči…

Autor je i pjesme “Sva bol svijeta”, koju je izvodio Muhamed Fazlagić Fazla na Eurosongu 1993. u Dablinu. To je ujedno bilo prvo predstavljanje nezavisne Bosne i Hercegovine na ovom festivalu. Zajedno s Dejanom Ivanovićem napisao je tekst pjesme “Lejla”, kojom je Hari Mata Hari predstavljao BiH 2006. na Eurosongu u Atini, osvojivši treće mjesto.

Ovim se SBB s četiri mandata (Zvonko Marić, Jasna Duraković, Bilsena Šahman i Dževad Poturak) u velikoj Skupštini Kantona Sarajevo pojačao na pet zastupnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79