Lendo: Schmidtova jednokratna odluka u kojoj se zaobilazi moj potpis je bezobrazna

Lendo: Schmidtova jednokratna odluka u kojoj se zaobilazi moj potpis je bezobrazna


Visoki predstavnik u BiH danas je objavio kako je donio novu odluku o deblokadi vlasti u FBiH. Naime, nova odluka se odnosi na deblokadu imenovanja Federacije BiH, ali i na izmjenu Ustava Federacije BiH.

Potpredsjednik FBiH, Refik Lendo (SDA) je za N1 prokomentarisao odluku Christiana Schmidta.

“Schmidtova jednokratna odluka u kojoj se zaobilazi moj potpis je bezobrazna. Nisam siguran da će je ljudi prihvatiti, ali vidjet ćemo kako će se situacija odvijati”, kazao je Lendo.

“To je ponižavajuća odluka za Bošnjake, za Bosnu i Hercegovinu, neustavna, krajnje licemjerna… Ne znam kako da je nazovem. Mislim da to neće moći tako. Ovo je ponižavajuće za mene, kao predstavanika Bošnjaka, za Bošnjake, krajnje licemjerna i bezobrazna odluka. Ovo se ne tiče SDA, ovo je tiče ponosa Bošnjaka! Udario je na ponos Bošnjaka, udario je na perspektivu! Siguran sam da će naši parlamantarci koji trebaju u narednom periodu da se odrede kada je u pitanju ova neustavna i bezobrazna odluka, dobro razmisliti da li će je prihvatiti i na koji način. Nemam odgovora kada je u pitanju ova njegova neljudska odluka”, dodao je za Hayat Lendo.

Schmidt nametnuo odluke i odblokirao formiranje vlade FBiH



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija