Naša stranka o odluci Schmidta: Nametanja dolaze zbog nesposobnosti da sami nađemo rješenja

Stižu reakcije na odluku visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta koji je donio odluku kojom se deblokira imenovanje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Povodom odluke visokog predstavnika na osnovu koje će biti formirana Vlada FBiH, oglasila se Naša stranka:

„Odluka visokog predstavnika o formiranju Vlade FBiH, nakon što je taj proces već šest godina blokiran, je dobro došla za građanke i građane da dobiju vlast i da se procesi koji mogu dovesti do povećanja kvalitete života pokrenu s mrtve tačke.”

Dobro je što se u odluci predviđa mogućnost prijevremenih izbora kojima će biti onemogućena bilo čija uzurpacija vlasti i blokade, naglasili su.

“Odluku OHR-a ćemo poštovati na šta pozivamo i sve ostale političke stranke. To smo dužni prema ustavnim i zakonskim propisima, ali i prema nalozima političke etike jer, činjenica je, nametanja dolaze kad pokažemo nesposobnost da sami, u skladu s najboljim političkim standardima i načelima kompromisa, odlučujemo o sebi. Shodno tome poštujemo odluke za čije su donošenje zaduženi drugi kad takvu političku nezrelost pokažemo.“

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79