Licemjerstvo kod nekadašnjih kriminalaca: Faćo govorio sve najgore o Keljmendiju a sada mu je najbolji prijatelj

Psovanje supruga, majki, grobova, mrtvih očeva, djece za nekoliko TikTok poena, giftova ili stvaranje naklonosti određenih i supermoćnih giftera, vrlo brzo je postalo matrica i drugim “mafijašima sa TikToka”.

Od tada, “obračuni” su svakodnevni. I dok velika većina smatra da je to sve dogovoreno, ima primjera na kojima zaista bi posla mogla imati i policija. Kada bi neki vrli policijski inspektor odlučio da nešto sazna, dovoljno bi mu bilo da otvori profil na TikToku, pošalje nekoliko giftova određenim licima, i sve bi mu se samo kazalo za par sati. Tolika je zaluđenost prestižom na famoznoj listi tiktokera – ko je veći, ko je dobio više lavova i tako dalje.

Sukob Keljmendija i Pašića datira iz vremena Ramiza Delalića Ćele kada je Amir Pašić tvrdi da porodica Gaši ali i Keljmendi stoje iza njegove likvidacije. Faćo je bio njegova desna ruka, njegov potrčko, uzor i mentor kako sam Faćo ističe.

Zbog TikTok-a, pregleda, ruža i lajvova Faćo je “pokopao” sve šta je imao sa Delalićima. Nakon ovog čina, oglasio se Benjamin Delalić

“Nadmudrio ga je kao papka jednog. Elvisu Keljmendiju svaka čast. On je preko Šilje (novopazarski tiktoker) privukao Faću, nadmudrio ga da pokaže ljudima da on nema veze sa Ramizovom likvidacijom.

Govorio sam Faći da ne uzima više mog babu u usta. Nemoj se kititi perjem mog babe rahmetli, jer ti to nisi zaslužio. To je evo pokazao na kraju evo. Faćo potencira kako su Keljmendi mog babu rahmetli likvidirali. Faćo svjedoči na sudu protiv njega. Gotovo.

Evo sad se vidi ko je upravu, ko se štiti ovdje kao krivac. Ko je likvidirao mog babu rahmetli. Ti isti su krenuli i na Nasera Orića i tako dalje. Ja svom babu ne bih prodao za dunjaluk.  Faćo je znao da će moj babo biti likvidiran. Znao je. Sreo je Gašija u sred Ferhadije a ti ništa. – izjavio je Benjamin Delalić.

Pukla tikva i između Šejle Turković i Amira Pašića Faće.

“Najveće licemjerstvo koje sam ja vidio  usvom životu je od Šejle Turković. Idi se deri kome si ti naučila. To licemjerstvo koje ti praviš, ja nikad u životu nisam vidio.

“Imaš ženu pa se deri na ženu a ne na mene. Nemoj mi ti pričati o licemjerstvu molim te. Ti si pokazao kakav si  drug i kakav si prijatelj. Da ja od drugih ljudi moram saznati da ti ideš na ručak večeru sa Elvisom Keljmendijem. Ellhamdulillah. Neka si to uradio. Otiđi Amili pa se deri” – izjavila je Šejla Turković.

S njim se druži kao da su najbolji prijatelji a do jučer pričao o njemu Bože me sačuvaj.

Šta Faćo misli o Elvisu Keljmendiju?

“On je nemoralan čovjek. Objavio da ima sat od 500.000 KM. Čovjek koji je prodavao enormne količine droge, cinkario a ide u džamiju. I što je najgore ići u džamiju a varati ljude, varati Boga. Dupljak. Šta će on… Prevario Dadinu ženu za 350KM. Nije te stid, da snimaš bilo šta u životu. Izađi iz TikToka” – prvo je Faćo govorio o Keljmendiju.

Elvis govori da se pomiri sa mnom. Ne možete se pomiriti s mnom.

Bytyqi je 29. juna 2007. ubio Ćelu (Ramiza Delalića, op.a.) skupa sa Strahinjom Rašetom. Potom su Rašetu naručioci Ćelinog ubistva ubili da uklone opasnog svjedoka. Državni sud je Ramizovo ubistvo vodio u predmetu Lutka i koliko znam nije potvrđeno ko je ubio Ramiza. Na suđenju je Braco Magaš rekao da je od Žutog (Muhamed Ali Gaši, op.a.) čuo da je on dobio zeleno svjetlo za Ramizovu likvidaciju. Tada su prvo krenuli na mene. Znali su da izlazim u Hacijendu i tamo su me vrebali. Tri noći prije mog ranjavanja taj Albanac oko pola dvanaest ušao je u Hacijendu s rukama u džepovima. Tu smo bili sami Kršo, ja i momak iz obezbjeđenja. Neko tom Albancu reče da je zatvoreno, ali on prođe pored njih, stane pred mene i gleda me. Ja trznem rukom za pas, kao da ću izvući pištolj, mada sam tad bio bez oružja, a on se okrene, izvuče mobitel i ode. Odmah sam nazvao Ramiza, da pregledamo okolinu. Ramiz je došao ali nikog nismo našli. Nakon tri dana, dovezao sam se autom, i čim sam izašao iz vozila, čujem tri pucnja. Jedan od njih me pogodio u grudi, metak je prošao par milimetara od srca. To je bilo naručeno ubistvo“, sjeća se Faćo, piše Oslobođenje.

On dodaje da je o ovome svjedočio i u Sudu u Prištini.

Tada mi je tužilac Oleg Čavka savjetovao da ne idem na Keljmendija (Nasera Keljmendija, op.a.) nego samo na Žutog (Muhameda Ali Gašija, op.a.). Ja sam tad bio naivan pa sam na to i pristao. Keljmendi je potom pušten iz zatvora. Žuti još robija kod nas u zatvoru, ali je već počeo da izlazi na vikende“, kaže Pašić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79