Lidl gradi u Sarajevu: Objekat u Halilovićima već dobio betonsku konstrukciju

Sarajevo je uveliko u procesu dobijanja svog prvog Lidla, čija gradnja napreduje brzim tempom. Objekat, smješten u ulici Džemala Bijedića u naselju Halilovići, nedavno je dobio svoju betonsku konstrukciju, što označava značajan korak ka završetku radova planiranog za novembar 2024. godine.

Firma EDING telecom Sarajevo preuzela je ulogu izvođača radova na ovom projektu, što je potvrđeno informacijama portala BiznisInfo.ba.

Ovaj market Lidl-a u Sarajevu predstavlja samo jedan segment šire strategije ove njemačke kompanije na bosanskohercegovačkom tržištu.

Nedavno su objavljeni planovi o kupovini parcela u Lukavici i na ulazu u Vogošću, dok se istovremeno aktivno radi na izgradnji velikog distributivnog centra u Lepenici, između Sarajeva i Kiseljaka.

Iako se očekivalo da bi otvaranje prvih Lidlovih prodajnih objekata u BiH moglo biti 2026. ili 2027. godine, kompanija je jasno stavila do znanja da nijedan market neće biti otvoren dok se ne završi cijela distributivna i prodajna mreža širom zemlje.

Sarajlije i stanovnici okolnih naselja s nestrpljenjem prate razvoj projekta, znajući da će dolazak Lidla u njihovu blizinu donijeti nove mogućnosti kupovine i konkurenciju na tržištu maloprodaje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79