(FOTO) Lijepa vijest: Nermina Gazibara, u pratnji majke Naze, otputovala u Istanbul na operaciju

Nermina Gazibara danas je otputovala u Istanbul, u pratnji majke Naze, na operaciju tumora hipofize.

Nerminu i njenu majku Nazu ispratili su članovi humanitarne organizacije “Pomozi.ba” koji su i pokrenuli akciju prikupljanja novca za pomoć odnosno operaciju.

“Uprkos svemu, ona je nasmijana i pozitivna; istinski borac. Mi joj želimo sretan put i uspješnu operaciju, a naše misli i molitve su uz nju i njenu porodicu”, rečeno je iz organizacije “Pomozi.ba”.

Podsjetimo, Nermina se sa bolešću se bori od svoje 17. godine, a ljekari su pokušali sa medikamentoznom terapijom koja je bila bezuspješna. Zbog pogoršanja stanja potrebna joj je hitna operacija u Turskoj, a troškovi iznose 14.000 eura.

Uprkos strašnom saznanju da ima tumor, ova hrabra djevojka nije izgubila volju za životom. Naprotiv, u mjesecu julu ove godine završila je Medicinski fakultet u Tuzli kako bi mogla raditi najplemenitiji posao na svijetu.

Nedugo nakon objave apela, dobri ljudi su priskočili u pomoć i novac je prikupljen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79