Lijepo je poslije svega da se opet čuje dječija graja: Kako protiču prvi dani nastave u školi poslije masakra

Navršio se drugi dan od kako su se osnovci vratili u klupe OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu u kojoj s 3. maja dogodilo masovno ubistvo.

Predsjednik savjeta roditelja ove škole, Igor Đorđević, rekao je da prema procjeni učitelja i nastavnika, a i lično njegovoj, broj đaka koji je došao u prvu smjenu nije manji od onog u srijedu, možda je i blago povećan.

– Što se tiče prve smjene nemamo tačne brojeve, ali na osnovu procjena nastavnika, učitelja i mojih ličnih, broj djece nije smanjen u odnosu na juče. Moja lična ocjena je da je i blago povećan, ali ne nešto puno. Rekao bih da bi najprecizniji odgovor bio, govorim o prvoj smjeni, da je slično kao i juče, možda malo veći, a što se tiče druge smjene informacije ćemo imati večeras – rekao je Igor.

Kako ističe, nastava se odvija kao što je i najavljeno, a neki đaci su organizovali i posjete muzeju.

– Nastava se odvija kao što je i najavljeno. Mlađi razredi su proveli vrijeme sa svojim učiteljicama u učionicama, ali postoji i nekoliko odjeljenja koja su se danas organizovala da odu u posjetu nekom muzeju i slično. Što se tiče starijih razreda, razgovarali su sa svojim predmetnim nastavnicima o temama na kojima su oni insistirali – dodao je on.

Ističe da je lijepo poslije svega čuti dječju graju u školi.

– Lijepo je poslije svega što nam se dogodilo da se opet čuje dječiji glas, da se čuje dječija graja, tako da mi smo kao tim koji je pripremao povratak djece u školu zaista zadovoljni kako je prošao prvi dan i to nam daje snage da razmišljamo da smo ispravno odlučili poslušavši stručnjake – rekao je Đorđević.

Đorđević je dodao da je, prema informacijama koje je čuo od direktorke te škole i pojedinih roditelja, komemoracija nastradalim učenicima odložena, jer je procijenjeno da treba još sačekati, izabrati ustanovu koja je bliža djeci po senzibilitetu, prenosi Blic.

– Najbitnije je to što je odložena u dogovoru sa roditeljima stradale djece – rekao je Đorđević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79