Likvidacija članova “kavačkog klana” po Evropi: Ko su oni uopće?

U Beču je jučer ubijen Vladimir Roganović, član zloglasnog “kavačkog klana” iz Kotora.

S njim je bio Stefan Vilotijević, sin crnogorskog mafijaškog šefa i rođak turbofolk pjevačice Dare Bubamare. On je teško ranjen.

Roganović i Vilotijević izlazili su iz poznatog bečkog restorana kada su u njih ispaljeni hici. Obojica su pogođena u glavu. Roganović je imao 31 godinu i status “crnogorskog Korleona”.

Šta je uopće “kavački klan”?

“Kavački klan” je naziv za organiziranu kriminalnu grupu iz Kavača, malog mjesta pokraj Kotora u Crnoj Gori.

Za vođu “kavačkog klana” slovi Slobodan Kašćelan, koji je uhapšen prošle godine u Pragu nakon što je za njim bila raspisana Interpolova međunarodna potjernica.

Za Kašćelanom (56) se tragalo zbog pokušaja ubistva, stvaranja kriminalne organizacije i kamatarenja.

Na Kašćelana i njegovog tjelohranitelja pokušan je atentat u Novom Sadu 2014., kada je ubica s motora ispalio rafal metaka na Audi A6, u kojem su se nalazili.

Brat ubijenog Roganovića bio je osuđen na 12 godina zatvora.

Ubijeni Roganović i njegov brat Duško javnosti su postali poznati nakon što su 2009. godine učestvovali u ubistvu vođe navijača Delija Marka P. Vesnića.

Prema optužnici, braća Roganovići i Dražen Čađenović su 24. jula 2009. ubili Vesnića i ranili Ivana Markovića u blizini Omladinskog parka u Igalu.

Zbog ovog ubistva je drugi brat Roganović osuđen na 12 godina zatvora, dok je Vladimir oslobođen optužbi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments