Likvidacija Miloša Ostojića će uskoro biti rasvijetljeno

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac izjavio je da očekuje da će vrlo brzo biti rasvijetljena likvidacija tridesettrogodišnjeg Miloša Ostojića u Istočnom Novom Sarajevu.

On je naglasio da, zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, preduzimaju niz neophodnih mjera i aktivnosti s ciljem pronalaska počinioca.

“Očekujem da ćemo vrlo brzo rasvijetliti ovu likvidaciju, a izvršioce privesti pravdi i predati u nadležnost pravosudnih institucija”, rekao je Šehovac.

Šehovac je istakao da su nakon likvidacije Ostojića, koji je iz automatske puške likvidiran 1. januara ispred kluba “Sparta” u Istočnom Novom Sarajevu, preduzeli niz pojačanih mjera.

“Preduzeli smo niz operativnih mjera i radnji u cilju sprečavanja vršenja krivičnih djela i rasvjetljavanja određenih krivičnih djela. Prilikom tih pojačanih aktivnosti rasvijetlili smo veći broj razbojništava i teških krađa”, rekao je on.

On je naveo da sve te aktivnosti trebaju da rezultiraju povećanjem stanja bezbjednosti.

“U prošloj godini poboljšano je stanje bezbjednosti, ali likvidacija Ostojića zasjenilo je sve te dobre rezultate i zbog toga to krivično djelo moramo rasvijetliti kako bi se građani osjećali bezbjednije”, rekao je Šehovac.

Prema njegovim riječima, u otkrivanju počinilaca najtežih krivičnih djela potreban je kontinutet u radu, koji Policijska uprava Istočno Sarajevo ima i očekuje da će taj rad dati rezultate i da će rasvijetliti likvidaciju Ostojića, a i ostala teža krivična djela iz prethodnog perioda.

Šehovac je podsjetio da su nakon duže istrage otkrili počinioce paljevine vozila na Palama i eksplozije na Sokocu i protiv njih podnijeli izvještaj nadležnom tužilaštvu.

On je dodao da Policijska uprava Istočno Sarajevo bilježi dobre rezultate u oblasti javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja, jer je evidentirano najmanje poginulih u saobraćajnim nezgodama u odnosu na ostale policijske uprave.

Šehovac je naveo da su zajedno sa policijskim službenicima drugih organizacionih jedinica MUP-a RS učestvovali u obezbjeđenju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), koji je završen uspješno, a nije zabilježen nijedan incident.

On je istakao da u ovoj godini planiraju da ostvare još bolje rezultate u svim segmentima, od kriminaliteta, javnog reda i mira, saobraćaja, a nastaviće i dobru saradnju sa lokalnim zajednicama.

Šehovac je poručio da imaju dobru saradnju sa lokalnim zajednicama, što je rezultiralo i realizacijom projekta “Video nadzor” na području šest opština u sastavu grada Istočno Sarajevo.

On je podsjetio da je u prošloj godini rasvjetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu bil 61 posto, a ukupna rasvjetljenost 88 posto.

Šehovac podsjeća da su u prošloj godini zabilježena dva krivična dujela likvidacije, jedno tešku likvidaciju i jednu likvidaciju u pokušaju, i da su sva rasvijetljena.

Šehovac naveo da je u protekloj godini zabilježeno sedam krađa automobila, što je znatno manje u odnosu na raniji period kada je godišnje evidentirano i do 100 krađa motornih vozila.

On je podsjetio i da su pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo u zajedničkoj akciji sa Agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužilaštvom BiH u mjestu Krupac, Istočna Ilidža, pronašli oko 900 kilograma marihuane.

Prema njegovim riječima, na području koje operativno pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo, u protekloj godini evidentirano je 112 krivičnih djela privrednog kriminaliteta, u kojima je pričinjena materijalna šteta od 1.115.114 KM, a protivpravna korist stečena izvršenjem ovih krivičnih djela iznosila je 1.234.835 KM.

Šehovac je dodao da se nada da će u ovoj godini biti izgrađena zgrada Policijske stanice Istočna Ilidža u saradnji sa institucijama RS, MUP-a i opštine Istočna Ilidža.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79