Likvidirao dvije žene: Srbin osuđen na doživiotnu robiju u Njemačkoj

Duško Jovanović (32), Srbin koji je osuđen na doživotnu robiju u Njemačkoj zbog ubistva dvije starice, obratio se sudu nakon izricanja presude tvrdeći da je nepravedno optužen. Njegov branilac je najavio žalbu, ističući da su mu zločini namješteni od strane nepoznate osobe.

Tokom suđenja, Jovanović je takođe tvrdio da nije kriv i da nije došao u Njemačku sa ženom i djecom kako bi počinio takva djela. Nakon izricanja presude, on je sam izrazio svoje negiranje krivice, uz tvrdnje da ubistva nisu u skladu s njegovim stilom, te naglasio da Bog svjedoči da nije kriv.

Optužnica ga je teretila za ubistvo starijih žena, dok je tokom suđenja bilo i pominjanja još dva potencijalna zločina, ali nedostatak dokaza sprječava daljnje postupanje u tim slučajevima.

Prva žrtva je ubijena 21. decembra 2022. godine, dok je druga ubijena četiri dana kasnije, 25. januara. Jovanović je optužen da je izvršio ova ubistva s ciljem sticanja materijalne dobiti, izazivajući strah zajednici Švebiš Hol.

Odluka suda je doživotna robija, a Jovanović može biti pušten na slobodu najranije nakon 15 godina provedenih u zatvoru, kako nalaže njemačko krivično pravo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79