Lišen slobode bivši direktor makedonske carine nakon višegodišnjeg bijega

Policija Sjeverne Makedonije na graničnom prijelazu “Tabanovce” uhitila je bivšeg direktora carinske uprave Dragana Daravelskog za kojim je bila raspisana međunarodna tjeralica.

Daravelski je bivši direktor Carinske uprave 2007. osuđen za zloupotrebu službenog položaja u razdoblju od 1999. do 2002. godine u iznosu od preko dva milijuna eura.

Daravelski, za kojim je bila raspisana Interpolova tjeralica, uhićen je u Beogradu 2016. godine, ali do njegovog izručenja nije došlo jer su srpske vlasti prekinule postupak nekoliko minuta prije primopredaje nakon što su sa zakašnjenjem saznale da Daravelski ima srpsko državljanstvo, podsjećaju makedonski mediji.

Posljednje izručenje Daravelskog od Srbije zatraženo je u lipnju 2020. godine i do sada nije bilo odgovora na taj zahtjev, a prethodno su izručenja tražena 2004., 2013. i 2016. godine.

Za isto kazneno djelo, ali i lažiranje službene isprave, drugooptuženi je bio njegov zamjenik Kiro Dočevski.

Prema optužnici, država je oštećena za 2,5 milijuna eura, a sud je tada odlučio da im se zaplijeni imovina u iznosu od oko 900.000 eura.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79