Detalji drame na parkingu: Dama iz Živinica udarila policajca u međunožje zbog pogrešnog parkinga”

Dana 30.08.2023. godine u 14,15 sati, policijski službenici PU Centar lišili su slobode S.B., rođena 1979. godine u Živinicama, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela Oštećenje tuđe stvari i Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti /član 293. stav 1. i član 359. stav 1. KZ FBiH/.

Osumnjičena je na parking prostoru, u ulici Vrbanja, općina Centar Sarajevo, upotrebom fizičke snage oštetila tehničko sredstvo naplate i prilikom policijske intervencije nanijela lakše tjelesne povrede policijskom službeniku.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a nakon završene kriminalističke obrade 44-godišnjakinja je otpuštena iz službenih prostorija, te zadržana na Psihijatrijskoj klinici u Sarajevu.

Portal Crna-Hronika donosi vam detalje drame na sarajevskom parkingu.

Kako saznajemo prvi problem sa damom iz Živinica je bio kada je ista htjela parkirati vozilo na mjesto predviđeno za električna vozila. Radnik joj je skrenuo pažnju da ne može parkirati na tom mjestu ako nema električno vozilo. Tu je krenula verbalni obračun ali je odlučila parkirati na drugom mjestu.

Nakon što je završila obaveze vratila se kako bi platila parking. Tu nastaje problem jer je zaboravila gdje je parkirala svoje vozilo, pa je odlučila razvaliti sredstvo za naplatu parkinga te nasrnula na radnika.

“Razvalila je svu opremu na parkingu, monitor, 2 kase snimač kamera, tastaturu i skener za rampu. Šteta je preko 3.500 KM” – rečeno je za portal Crna-Hronika.

Dok je žena histerično udarala po tuđoj imovini, radnik parkinga se odmaknuo kako bi pozvao pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo.

Kada je policija došla, “dama” je policajca udarila u međunožje te verbalno nastavila vrijeđati službene osobe. Sve su zabilježile sigurnosne kamere a snimci se nalaze kod službenika MUP-a Kantona Sarajevo te će se isti koristiti protiv navedene osobe u sudskom postupku.

Također portal Crna-Hronika saznaje da ovo nije prvi put da je napadnut radnik sarajevskog parkinga. Nažalost radnik je pretrpio i fizički obračun sa muškarcem koji je izvadio hladno oružje na njega. Zasmetalo mu je što mu je radnik poručio da ne može svojim vozilom zauzimati dva mjesta, te da se mora fino parkirati. Na to je muškarac izvadio nož i zaprijetio radniku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79