Lišenje slobode nakon likvidacije Slaviše Krunića i i još dvije osobe

Čuo sam se sa ministrom prije pet minuta. Imamo već naznake da su određena lica lišena slobode i privedena koja se direktno dovode u vezu sa ovom likvidacijom, kazao je danas premijer Republike Srpske Radovan Višković.

“Ovog momenta na terenu su ministar i direktor policije. Ja se nadam da ćemo već u toku današnjeg dana riješiti ovu likvidaciju. Ja prije svega kao čovjek, kao legalista, izražavam najveći bol prije svega prema porodicama i učinit ćemo sve da takve i slične slučajeve što je je moguće više spriječimo. Bile su likvidacije i ranije, sigurno neće ova vlada da riješi sva ta pitanja, ali činit ćemo sve da toga bude sve manje”, kazao je Višković.

Kako je naveo, sa rješavanjem likvidacija doći će se do odgovora o čemu se u ovom konkretnom slučaju radi.

“Likvidacija, gubitak ljudskog života, gubitak jednog privrednika koji je imao značajne privredne kapcitete je gubitak i za RS, prije sve za njegovu proodcu. Učinit ću sve da, ako treba u narednom periodu pojačamo i izmjene nekih zakonskih rješenja i preventivna neka djelovanja da do ovakvih i sličnih slučajeva u narednom periodu ne dođe”, poručio je.

Kazao je da se aktivno radi na rješavanju slučaja.

“Čuo sam se sa ministrom prije pet minuta. Imamo već naznake da su određena lica lišena slobode i privedena koja se direktno dovode u vezu sa ovom likvidacijom. Naše je da radimo i da riješimo ovaj slučaj, mislim da smo na dobrom putu”, kazao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79