Ljubav na solarni pogon: Djevojka Zdravka Mamića osnovala firmu i uložila 80.000 KM

Foto: ljportal.com

Dok mediji u Hrvatskoj seciraju ljubavnu priču vremešnog Zdravka Mamića, koji, kako i Ante Čačić (trener Dinama) reče, u sedmoj deceniji života ima energije da zasniva novu porodicu, malo se bave činjenicom da ta ljubav nije samo na psihofizički, nego i na solarni pogon.

Naime, Mamić je 1. decembra 2020. osnovao firmu Plavo sunce, te kreće u solarnu invaziju na brojne hercegovačke gradove, pri čemu mu HDZ-ova vlast lijepo izlazi ususret, piše Hercegovina.info.

 

Godinu nakon Plavog sunca “rađa” se Majsko sunce, firma koja je osnovana 6. decembra 2021. godine, a gdje je direktorica Jelena Planinić. Planinić je u osnivačkoj strukturi sa osnivačkim ulogom od 80.000 KM. Firma je očito dobila ime po hitu Zdravka Čolića – Majsko sunce, koji izvjesno je, ima romantičan značaj za Mamića i Planinić.

U osnivačkoj i upravljačkoj strukturi Plavog sunca bio je sin Zdravka Mamića, a sada je kćerka Iva.

Vlada HNK u septembru prošle godine, a neposredno pred Opće izbore, objavila je da je usvojila odluku o dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije za tri elektroenergetska objekta Plavo sunce 4, Plavo sunce 5 i Plavo sunce 6, da bi se kasnije solari našli i na sjednici GV Mostara.

Mamić, javna je tajna, već duže vrijeme sa Jelenom, koja je pripravnički staž odrađivala u Elektroprivredi HZHB živi u Mostaru, u zgradi zvanoj “Mljekara”, navodi Hercegovina.info. I premda mediji donose “ekskluzivne” fotografije para, jasno je da se oni ni ne skrivaju, niti za time očito imaju potrebu. Mamić s Jelenom odavno već ima ozbiljne namjere, što dokazuju i paralelni biznisi.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79