Lovcu Fadilu iz Cazina usmrtili psa zvanog “Bari”: “Za sve su krivi Niho i Zajko”

Lovcu Fadilu iz Cazina usmrtili psa zvanog “Bari”: “Za sve su krivi Niho i Zajko”


Na Facebooku kruži objava o likvidiranju vlasničkog psu od strane lovaca. Fadilu Baliću iz Cazina likvidiran je lovački pas kojeg je od milja zvao “Bari”. Kako Fadil tvrdi likvidiraju su ga Niho i Zajko iz Gornje Koprivne.

Kako tvrde za portal Crna-Hronika nadimak psu je bio Bari ali su ga svi zvali Kralj jer je bio najbolji lovački pas.

“Kralju moj,  s tobom smo naučili se slikati sa veprovima kapitalcima. Danas me napustaš i srce mi se cjepa i danas si pokazao i dokazao koje Kralj. Za CD molio si Boga samo da nađeš da je krme hodalo gdje si i uspio i da ga iskopaš iz zemlje i učiniš me sretnim i ponosnim.

Nažalost to danas nisi uspio, slomio si mi srce učini me najtužnijim i najbolnijim na svijetu zahvaljujući nečovjeku ne znam kako da ih nazovem Niho Beganovic i Zajko Hirkić. Dabogda se raspadali i umirali dok ne dobijete moj i njihov halal Kralju moj.

ABd srest ćemo se i nastaviti tamo gdje smo stali. Tvoj glas nikad neću zaboraviti a ni mnogi lovci kolege koji su sa tobom lovili lovi u vječnom lovištu i budi najbolji kao što si bio a ja ću ti se pridružiti i ponovo biti najponosniji na tebe 😭😭

Drage kolege lovci ne dajte da nelovci love s vama i apelujte da se isti sankcionišu i kazne. Danas pomagač sutra može biti neko od nas” – izjavio je Fadil Balić piše Crna-Hronika.

Za neka djela ne možeš naći riječi i opisati kako se čovjek osjeća. Bio je član porodice,i svakom od nas je to jedan ogroman gubitak koji se nadoknaditi ne može ni na koji način, vjerujem da u svakom lovcu će taj glas još dugo dugo godina ozvanjati po našim brdima.

Kralju moj kako god bilo uz tebe smo na svaki način i gubitak Barija je ogroman gubitak za sviju nas, gubitak koji se ne može opisati riječima nikako..


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija