Lufthansa otkazuje brojne letove iz Frankfurta za Sarajevo, Beograd, Zagreb i Ljubljanu

 

Njemačka Lufthansa planira otkazati brojne letove iz Frankfurta do gradova širom bivše Jugoslavije jer kontinuirani nedostatak osoblja i dalje muči i aviokompaniju i industriju.

Kako piše “Aeroroutes”, otkazi će utjecati na usluge koje se odnose na letove iz Frankfurta za Beograd, Zagreb, Ljubljanu i Sarajevo, međutim operacije iz Minhena će u ovom trenutku ostati nepromijenjene.

Sveukupno, avioprijevoznik otkazuje 8 posto svih letova unutar svoje međuevropske mreže sljedećeg mjeseca, piše ExYuAviation.

U septembru je otkazano ukupno osam letova između Frankfurta i Beograda pa će tako biti realizovana 52 leta umjesto prvobitno planiranih 60.

Iz Zagreba Lufthansa također otkazuje osam letova tokom mjeseca septembra, na ukupno planirana 44 leta umjesto prvobitno planiranih 52.

U Ljubljani, koja je izbjegla većinu ljetnih otkazivanja letova, prekinuta su samo četiri leta, sa ukupno 56 planiranih operacija između Frankfurta i slovenačke prijestolnice, u odnosu na šezdeset.

Najmanje će biti pogođeno Sarajevo s obzirom na to da je za septembar otkazan samo jedan let od ukupno 29 planiranih za taj mjesec.

Lufthansa je bila pogođena otkazivanjem letova ovog ljeta zbog nedostatka osoblja. Problem se dodatno pogoršao prošlog mjeseca kada je njihovo osoblje na zemlji stupilo i u štrajk, nezadovoljni platom i drugim uslovima rada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79