Premijer Luksemburga: Podržavamo otvaranje pregovora s BiH!

Premijer Luksemburga: Podržavamo otvaranje pregovora s BiH!


Premijer Luksemburga, Luc Frieden, iznio je podršku otvaranju pregovora s Bosnom i Hercegovinom, ističući važnost stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Uoči sjednice Evropskog vijeća u Briselu, Frieden je naglasio da je odluka o otvaranju pregovora ključna za osiguranje mira i stabilnosti na kontinentu.

“Odluka da otvorimo pregovore s Bosnom i Hercegovinom je izuzetno važna. Evropa je kontinent mira i stabilnosti, te moramo biti sigurni da ne zanemarimo ljude na Zapadnom Balkanu. Podržavam odluku Evropske komisije o tome”, rekao je Frieden.

Napomenuo je da se Brisel ne smije fokusirati isključivo na situaciju u Ukrajini, već i na Zapadni Balkan, gdje ljudi godinama čekaju na pridruženje EU.

Frieden je istaknuo da pregovori pružaju nadu i potiču reforme te da dugoročno sve zemlje Zapadnog Balkana pripadaju Europskoj uniji.

“Ovo je dug proces, ali ne smijemo ostaviti te zemlje same i usredotočiti se samo na Ukrajinu”, zaključio je premijer Luksemburga.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija