Magdalena Saldo priznala krijumčarenje kokaina vrijednog 63 miliona eura

Magdalena Saldo priznala krijumčarenje kokaina vrijednog 63 miliona eura


Magdalena Saldo (29) bivša učesnica poljskog rijalitija “Ostrvo ljubavi”, izjasnila se krivom za krijumčarenje kokaina u operaciji šverca droge vrijedne 63 miliona eura u Velikoj Britaniji.

Saldo je uhapšena na aerodromu Hitrou, gdje je sletjela nakon povratka iz Dubaija s velikom količinom kokaina.

Prošlog petka se pojavila na Krunskom sudu u Karlajlu, gdje je priznala da je obavila nekoliko pošiljki između marta 2022. i maja 2023. godine, prenosi Daily Mail.

Tokom sudskog procesa, otkriveno je da je Magdalena bila kurir u operaciji šverca droge, koju je organizirala kriminalna banda.

Na njenom LinkedIn profilu navodi se da je ranije radila u prodaji, prije nego što je osnovala kompaniju za iznajmljivanje luksuznih jahti u Dubaiju početkom 2024. godine.

Magdalena, koja je ranije živjela u Berkširu, trenutno se nalazi u pritvoru do izricanja presude koja se očekuje u toku ove godine.

U martu ove godine, devetero muškaraca osuđeno je na zatvorske kazne u ukupnom iznosu od više od 106 godina zbog svog učešća u ovoj operaciji. Tužilac Tim Evans je tokom izricanja presude muškarcima izjavio: “Ovo je dilanje drogom na ozbiljnom nivou, u smislu organizacije i komercijalnosti.”

Magdalena je u rijalitiju “Ostrvo ljubavi” sebe opisala kao ženu punu samopouzdanja i nekoga na koga se možete osloniti.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija