Majka je pod ruševinama na svijet donijela novi život, a onda nju nisu mogli spasiti

Nakon razarajućeg zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju, poginulo je najmanje 5.000 ljudi, ali je uhvaćen i dirljivi trenutak rađanja novog života ispod ruševina.

Jedna Sirijka, zarobljena u ruševinama nakon što se njena kuća srušila u zemljotresu, rodila je dječaka, ali je ona nažalost preminula.

Porodili ženu
Uprkos najnepovoljnijim uslovima, ljekari u oblasti Jindires, sjeverno od Alepa, uspjeli su da porode ženu i bebu iznesu na sigurno, ali nisu uspjeli da spasu njenu majku.

Beba je navodno sada jedini preživjeli član porodice, nakon što su u zemljotresu poginuli majka i njegova braća i sestre. Vijest o rođenju bebe i smrti njegove majke brzo su obišle svijet, a na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi kako muškarac nosi novorođenče daleko od ruševina.

Simbol nade
Dok svijet žali zbog gubitka hiljade života, priča o novorođenčetu dirnula je srca miliona ljudi. Beba, koju su mnogi prozvali “čudesna” postala je simbol nade usred tragedije.

Sirijski ratom razoreni grad Alepo spada među područja koja su podnela najveći teret zemljotresa, koji je također uništio dijelove južne Turske.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79