Maloljetniku osumnjičenom za ubistvo Ronalda Osmanovića, umjesto pritvora, određen smještaj u odgojnom centru

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo te je dvojici maloljetnika koji se sumnjiče za likvidaciju i pokušaj likvidacije koje se desilo 25. avgusta u naselju Saraj-Polje, umjesto produženja pritvora, određen privremeni smještaj u odgojnim centrima, potvrdila je za „Avaz“ Amra Hodžić, portparol Općinskog suda.

– Privremeni smještaj u odgojnim centrima može trajati od 24. septembra do 24. oktobra ili do druge odluke Suda – kazala je Hodžić.

Za likvidaciju Ronalda Osmanovića osumnjičen je 15-godišnji Ejjub D., dok se 17-godišnji Sivio G. (17) sumnjiči za pokušaj likvidacije Ejjubovog brata D. D.

(VIDEO) Roditelji maloljetnika osumnjičenog za likvidaciju Ronalda Osmanovića: Napadali su naše sinove dvije godine, a policija ništa nije poduzimala

Obojica maloljetnika nalazili su se u pritvorskoj jedinici KPZ-a Orašje. Sud nije precizirao u kojem od odgojno-popravnih domova će maloljetnici biti smješteni, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments