Mantisa je šehidsko dijete, radi 9 mjeseci na COVID odjeljenju i nije primljena na novom konkursu UKC Tuzla!

Mantisa je šehidsko dijete, radi 9 mjeseci na COVID odjeljenju i nije primljena na novom konkursu UKC Tuzla!


Redakciji portala Crna Hronika obratila se Klopić Mantisa, medicinska sestra sa Infektivne klinike UKC Tuzla.

Mantisa u razgovoru za naš portal navodi kako već devet mjeseci radi na COVID odjeljenju najveće zdravstvene ustanove u sjeveroistočnom dijelu BiH, a kako je na konkursu za medicinsku sestru na UKC Tuzla dobila odbijenicu i to nakon što je na konkursu ostvarila minimalan broj bodova na usmenom ispitu.

Pri tome Mantisa navodi da je kao šehidsko dijete trebala imati prioritet na ovom konkursu.

,,Moj otac još nikad nije pronađen, ja sam rođena u Srebrenici, a nakon devet mjeseci rada dobila sam samo 3 boda na usmenom ispitu”, navodi za portal Crna-Hronika.info.

Simptomatično je da komisija za konkurse je sprovela konkurs na kojem je primljeno 20 medicinskih sestara, te pri tome prvih 20 prijavljenih na finalnom spisku ima maksimalnih 15 bodova na usmenom ispitu, dok preostali prijavljeni imaju po 3 boda. To je dovoljna razlika da se ponište rezultati pismenog ispita, uspjeha tokom školovanja i prethodnog radnog iskustva, što dovodi do zaključka kako je najbitniji korak prilikom zapošljavanja zapravo usmeni ispit.

Novi konkursi na UKC Tuzla: Novi primjeri nepotizma i stranačkog upošljavanja

Mantisa nam je ispričala kako je izgledao njen usmeni ispit.

,,Nakon što sam na pismenom ispitu ostvarila rezultat 8/10, ostvarila sam pravo na usmeni ispit. Predsjednik komisije Šefik Husić mi je rekao da se predstavim, na što sam ja pored svog imena i prezime i mjesta gdje sam trenutno zaposlena dodala i da sam šehidsko dijete. Na ovu rečenicu Husić mi je dodao ,,je li sada ti misliš ako si dijete šehida da trebaš biti primljena”. Postavili su mi tri pitanja, na koje sam dala odgovor i moj usmeni ispit bodovali sa samo 3, od mogućih 15 bodova. Smatram da je to uradio lično Šefik Husić”.

UKC Tuzla više ne priznaje djecu šehida i ratnih vojnih invalida!

O Husiću, kadru SDA, smo pisali već ranijih mjeseci. Redovni je član komisije za konkurse, a mnoštvo je anonimnih prijava našem web portalu o bahatom ponašanju Šefika Husića prilikom konkursa. Također, nije jasno zašto UKC Tuzla ponovo nije bodovao prioritet u zapošljavanju, nakon što su prošle godine napravili pravi skandal u bh. medijima.

Također, očekujemo istražne organe da istraže navedeni slučaj, kao i slučaj mnogih konkursnih procedura u ovoj javnoj ustanovi.

Skandalozno: UKC Tuzla objavio rezultate konkursa, svi imaju isto bodova na usmenom ispitu!

Ispovijest sa usmenog ispita na UKC Tuzla: Kako se stavlja kateter muškarcu u erekciji?


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija