UKC Tuzla više ne priznaje djecu šehida i ratnih vojnih invalida!

Redakciji Crne Hronike stigla je anonimna prijava jedne kandidatkinje sa UKC Tuzla, koju u nastavku prenosimo.

,,Zdravo, javljam se vezano za konkurs u UKC Tuzla. Bila sam kandidat al nažalost nisam prošla bez obzira sto sam dijete šehida. Moj OTAC jos nije ni pronađen.

Zašto u komisiji je bio postavljen gl. medicinar Šefik Hušić i zasto je dozvoljeno da on u komisiju stavlja Denisu Babović, od toliko sestara i medicinara zašto njih dvoje.

Zašto na pismene ispite dolazi kao da je krenuo u DISKO, ruke u đepove, gdje je uniforma i samo su koristili mobitel, on i njegova sestra Denisa Babović tokom pismenog ispita”, piše u pismu.

Crna Hronika provjerila detalje, nisu bodovani specijalni bodovi za kandidate

UKC Tuzla na svom web portalu objavio je listu uspješnih kandidata za prijem u radni odnos.

U postupku prijema u radni odnos na osnovu Javnog oglasa za prijem u radni odnos Crna Hronika uočila je niz nepravilnosti.

Iako su se na prošlom spornom konkursu bodovali prioriteti pri zapošlajvanju, na ovom konkursu ova stavka nije uzimana u obzir.

S tim u vezi, niti jedan od 100 prijavljenih kandidata nema nikakvih prioritetnih bodova. Tako npr. djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida nisu imala bodove prioriteta, koji su mogli popraviti njihov ukupni plasman na konkursu. Zbog čega se ovog puta niko od 100 prijavljenih kandidata nije bodovao po prioritetu?

S obzirom da smo unazad nekoliko dana već objavili par objava vezanih za ovaj konkurs, smatramo bitnim da se javnosti obrati direktor Jusufović, te obrazloži sve prigovore kandidata. Na naše upite iz UKC Tuzla nije stigao niti jedan odgovor.

Skandalozno: UKC Tuzla objavio rezultate konkursa, svi imaju isto bodova na usmenom ispitu!

Malverzacije na UKC Tuzla: Kako je kandidatkinja pala pismeni ispit, pa ipak položila

Ispovijest sa usmenog ispita na UKC Tuzla: Kako se stavlja kateter muškarcu u erekciji?


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79