Marina Pendeš dobila novčanu nagradu za 20 godina “efektivnog rada” u institucijama

Foto: Avaz

Marina Pendeš delegat HDZ-a i predsjedavajuća Kluba delegata iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, dobit će jubilarnu novčanu nagradu za 20 godina “efektivnog rada u institucijama Bosne i Hercegovine”.

Ovo rješenje verificirala je jučer Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH, javlja Faktor.

Pendeš će za 20 godina u institucijama BiH kao nagrada biti isplaćen iznos od pola prosječne mjesečne neto plaće u Bosni i Hercegovini, što je oko 680 KM ako se uzme u obzir da je prosječna neto plaća za mart ove godine iznosila 1.353 KM, što je posljednji podatak koji je objavila Agencija za statistiku Bosne i Hercegovone.

Mjesečna primanja Marine Pendeš iznose oko 7.000 KM.

U aktuelnom mandatu u klupama Doma naroda imala je četiri delegatska pitanja, nijednu inicijativu, predložila dopunu jednog zakona.

Ona je drugi mandat u klupama Doma naroda Parlamenta BiH, prethodno je bila ministrica odbrane Bosne i Hercegovine, a prije toga i više mandata zamjenica ministra odbrane BiH i to od 2004. do 2015. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79