Marjanović: Moglo je bolje, jedna od opcija je da će Stranka za BiH napustili Vladu KS

Damir Marjanović, zastupnik u Skupštini KS, govorio je za emisiju Špica u programu TVSA.

Svjetska zdravstvena organizacija je pandemiju koronavirusa proglasila završenom. O tome na početku razgovora Marjanović kao prof. dr. ističe:

– Uvijek smo se trudili da ne dižemo paniku i da budemo jako konkretni. Završetak pandemije ne znači da je virus nestao i da bolest kao bolest i dalje nije opasna, ali znači da je znanost stavila tu bolest pod kontrolu i zna šta sad da radi. Virusa je bilo i bit će ih, bili su tu mnogo prije nas. Najbitnije je biri razuman i ne dizati paniku – rekao je.

Vlada KS

Upitan da li će doći rekonstrukcije Vlade KS, rekao je:

– Bilo bi nelogično da ono što se desilo na federalnom nivou ne odrazi i na kantonalni nivo. Zbivanja u Federaciji su usporila ona u KS, a mislim da se moglo mnogo toga rješavati. Da će biti promjena, vjerujem da hoće. Jedna od opcija je da će Stranka za BiH napustili Vladu KS.

Istaknuo je da adhoc djelovanje i donošenja odluka preko noći nije za politiku, te da popularnost traje 24 sata i da posljedice građani KS osjete godinama poslije.

– Moglo je bolje – stava je kada je riječ o novom sazivu Vlade FBiH.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79