Maske posvađale vlast u KS i FBiH

Na svom Facebook profilu oglasila se ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejla Brčić, a vezano za naredbe kriznog štaba o nošenju maske u školama, te uputila poruku federalnim vlastima da počnu komunicirati međusobno i čitati vlastite naredbe.

Objavu prenosimo u cjelosti:

Salvu kritika smo dobili zbog uputstva Ministarstva odgoja i obrazovanja KS o obaveznom nošenju maski tokom časa, a za djecu do 10 godina. Posebno nakon današnje izjave gdina Čerkeza da je to suprotno preporuci federalnih vlasti, odnosno da je njihov stav/preporuka da maske nisu obavezne. U prilogu zaključak Novalićeve vlade od 28.1.sa Naredbom kriznog štaba FBiH, iz kojeg se jasno vidi da nalažu nošenje maski u otvorenom i zatvorenom prostoru za sve gradjane, sa izuzetkom djece do 6 godina. Preporuka federalnim vlastima je da počnu komunicirati međusobno i čitati vlastite naredbe!

Čerkez: Nigdje ne piše da djeca trebaju nositi maske u školskim klupama

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79