Medicinska sestra pokazala kako je izgledala prije pandemije, a kako izgleda sad

Medicinska sestra iz Tennesseeja podijelila je prije/poslije fotografije koje pokazuju kakav je utjecaj osmomjesečna borba protiv koronavirusa na prvoj liniji imala na nju.

Kathryn, jedna od brojnih medicinskih radnica koje bez predaha rade otkako je pandemija započela, na Twitteru je objavila mem o 2020. godini, a njene fotografije postale su viralne. “Kako je počelo, kako ide”, piše uz fotografije.

U subotu navečer bila sam usred smjene, upravo sam izašla iz sobe s pacijentom i upravo sam skinula svu zaštitu sa sebe. Imala sam u glavi sliku mature i htjela sam pokazati razliku koju može učiniti nekoliko mjeseci te stvarnost posla medicinske sestre tokom pandemije – rekla je 27-godišnjakinja za Metro.

Kathryn je otkrila i kako odradi 3 smjene po 12,5 sati, a zatim je tri dana slobodna. Iako joj većina tragova na licu nestane nakon nekoliko sati, kaže kako oni na nosu nestanu taman kad počne njena iduća smjena.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79