Medijski mrak: RTS zbog tehničkih problema nije informisao sa protesta u Beogradu

Namjeru Radio-televizije Srbije (RTS) da javnost informiše o protestima na kojima se okupilo nekoliko desetina hiljada građana prekinuli su iznenadni tehnički problemi.

Na snimku koji je objavljen na Twitteru vidi se uljučenje u program reportera RTS-a, a u kadru je prikazan veliki broj ljudi koji su u tom trenutku blokirali Gazelu.

Ipak, iznenada signal počinje da se gubi i voditeljica “Dnevnika” odlučuje da će kolegu ipak kasnije uključiti.Broj okupljenih na prethodnim protestima u Srbiji bio je tema u srbijanskim medijima, pa je tako predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da su građani precizno prebrojani i da ih je bilo 9.000. Snimci i fotografije sa potesta su, ipak, pokazivali drugačije stanje.

Podsjetimo, danas održan protest “Srbija protiv nasilja”, a zatim i mirna šetnja građana od zgrade Skupštine Srbije, preko Ulice kneza Miloša do mosta Gazela, koji je bio blokiran za saobraćaj.

Dok su trajali protesti čulo se skandiranje: “Srbija, Srbija”, “Vučiću odlazi” i “Ostavke, Ostavke”.

Novi protest je zakazan za petak naredne sedmice, a srbijanska opozicija, između ostalog, traži da se zaustavi promocija nasilja u medijima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79