Međunarodni aerodrom Sarajevo: Najfrekventnija linija Sarajevo-Istanbul

Sarajevski aerodrom uskoro će postati gateway za nove, atraktivne destinacije, donoseći lijepe vijesti putnicima u BiH.

Iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo (MAS) stiže potvrda da je interesovanje građana za ove nove destinacije ogromno.

Od aprila, MAS planira uvesti nove linije prema Milanu, Briselu, Geteborgu, Memmingenu i Londonu. Očekuje se rekordna sezona kada je u pitanju broj putnika, a najfrekventnija linija ostaje Sarajevo-Istanbul.

“U okviru ljetnog reda letenja, preko 30 redovnih charter aviokompanija obavljat će letove na preko 30 destinacija u Evropi i svijetu. Među većim destinacijama ističemo kompaniju Ryanair, koja se očekuje na ovim prostorima, posebno u Sarajevu. Također, aviokompanija SunExpress uvela je letove za Antaliju redovno, a od 21. aprila planira uvesti letove za Izmir. Povećan je i broj frekvencija sedmičnih letova u ljetnom periodu, te će biti više charter letova prema destinacijama koje su interesantne našim građanima svakog ljeta”, izjavila je Belma Čureković, stručna saradnica MAS za TVSA.

Ove nove linije i povećani broj letova pružaju dodatne mogućnosti za putovanja, čineći Sarajevski aerodrom još važnijim čvorištem za putnike iz Bosne i Hercegovine.

Očekuje se da će ove nove rute privući velik broj putnika i doprinijeti turističkoj i ekonomskoj aktivnosti u regiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79