Mevludin Jusić provalio u stan svoje supruge koju je odveo u pravcu Komara: Teškoj je povrijedio

Mevludin Jusić je i ranije hapšen i optuživan zbog nasilništva, a ovaj put je sam otišao u PU Travnik

Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona otvorilo je istragu protiv Mevludina Jusića zbog nasilja u porodici i narušavanja nepovredivosti doma, ali i protupravnog lišavanja slobode, saznaje Oslobođenje.

Ovaj poznati nasilnik je prije nekoliko dana provalio u stan svoje supruge (identitet poznat redakciji), koju je odveo u pravcu Komara te joj nanio povrede nožem.
Odlazak u Dom zdravlja

Piše; Amra Brkić-Čekić

– Nakon što ju je povrijedio, smjestio ju je u vozilo i odveo u Dom zdravlja. Zatim je otišao u Policijsku stanicu u Travnik i predao se, saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Oštećena je, kako smo saznali, van životne opasnosti te će u narednim danima dati iskaz istražiteljima o onome što se dešavalo. U Tužilaštvu SBK-a rečeno nam je da je postupajući tužilac Općinskom sudu u Bugojnu predložio određivanje pritvora i to zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ponoviti krivično djelo. Odluka Suda se još čeka.

Inače, Jusić je poznat po nasilništvu. On je nedavno izašao iz pritvora u kojem je boravio iz istog razloga. Naime, protiv njega je u maju prošle godine podignuta optužnica zbog narušavanja nepovredivosti doma i krivičnog djela nasilja u porodici. On je optužen jer je provalio u stan u kojem je stanovala njegova supruga sa maloljetnom djecom u Ulici 717. slavne brdske brigade bb, općina Donji Vakuf.

– Vukao ju je za ruke, a zatim stavio na sećiju, nastavljajući da i dalje povlači oštećenu za tijelo, govoreći joj da je njegovo srce, da moraju živjeti zajedno. Kada mu je oštećena rekla da ne želi živjeti sa njim, zahtijevajući da napusti prostorije kuće, optuženi je oštećenu rukom uhvatio u predjelu usta i jako stisnuo govoreći da će je silom natjerati da žive zajedno, te nastavio da je povlači za odjeću u predjelu grudi. Oštećena je ovaj događaj prijavila PS-u Donji Vakuf, nakon čega joj je ukazana liječnička pomoć u JU Dom zdravlja Donji Vakuf, navodi se u optužnom aktu.
Ponavljanje djela

Tužilaštvo je tada, nakon podizanja optužnice, tražilo produženje mjere pritvora i to iz razloga jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, ali je on pušten na slobodu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79