Migranti prijavili dva razbojništva kod kampa u Blažuju

Marokanac M. A. (26) jučer je u Petoj Policijskoj upravi – PS Ilidža prijavio da je nad njim izvršeno razbojništvo od tri nepoznate osobe dok se u četvrtak oko 23 sata sa još tri osobe afro-azijskog porijekla kretao ulicom Kamenolom prema prihvatnom kampu za migrante ,”Blažuj”.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ovaj migrant je prijavio da mu je tom prilikom ukraden neutvrđeni iznos novca i dva mobilna telefona.

Istog dana u ovu policijsku stanicu oko 17.30 sati pristupio je Marokanac T. Z. (29) koji je također prijavio razbojništvo u istoj ulici u četvrtak oko 23.30 sati. Naveo je da je pet ili šest nepoznatih osoba nad njim izvršilo razbojništvo dok se sa još tri migranta kretao prema kampu “Blažuj”. Tom prilikom otuđen mu je novac u neutvrđenom iznosu.

O oba razbojništva obaviješten je dežurni Tužilac Tužilaštva KS, policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela i pronalasku izvršilaca, saopćeno je iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79