Mijatović poziva na preispitivanje koalicije: SDP gine, a u Dubaiju ekskurzija dok se država raspada

Posljednja tri mjeseca sam obišao nekoliko zemalja Evrope i razgovarao sa stotine naših ljudi koji žive van BiH, a koji su imali samo jedno pitanje, hoće li opet biti rata, obavijestio je javnost danas agilni potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

Kaže da sva putovanja finansira svojim sredstvima a u isto vrijeme vidi nešto drugo.

– Vidim u Dubaiju ekskurzija na račun građana KS u trenutku kad se država raspada. Posljednjih nekoliko mjeseci imao sam stotine sastanaka sa predstavnicina međunarodne zajednice, evropskim parlamentarcima, ambasadorima, svi sastanci su bili jako teški i često na ivici svađe jer sam zastupao stavove građanske BiH. Na istim sastancima sam često čuo da neki koji su sa nama u koaliciji u KS nemaju problem da podrže legitimno predstavljanje i sve ono što vodi ka podeli BiH – kaže Mijatović.

S tim u vezi, dalje kaže da ne smisla da SDP BiH gine.

– A da “koalicioni” vrše pripreme za izbore, a pri tome koriste svaku priliku da vrlo direktno pljuju i po meni i mnogim članovima rukovodstva SDP BiH.

Jučer sam vrlo direktno na sjednici predsjedništva SDP BiH rekao da se moraju preispitati odnosi u famoznoj “trojci”. Ja sam neko ko vrlo direktno kritikuje i ukazuje na decenijski kriminal SDA, SNSD-a i HDZ-a i ko je uložio i svoj život i karijeru za državu BiH i SDP BiH, nema šanse da sve to stavim na kocku zbog onih kojima je BiH od Baščaršije do Marindvora – dodaje.

Na kraju je poručio:
– Sad možete slobodno nastaviti sa bajatim spinovima kako sam Dodikov, Bakirov, Čovićev, ovo je samo početak šta ću sve otvoriti javno!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79