Milatović: Rezultati izbora istorijski

Kandidat za gradonačelnika Podgorice Jakov Milatović danas je izjavio da su rezultati jučerašnjih izbora bili istorijski, jer je DPS konačno postala politička prošlost u Crnoj Gori.

“Nakon one velike pobjede u avgustu 2020. godine građani su jednu političku partiju poslali u političku prošlost”, rekao je on za Tanjug, dodajući da je Pokret “Evropa sad”, čiji je jedan od lidera, u svemu tome imala veliku ulogu.

Naveo je da je najveća bitka na jučerašnjim crnogorskim lokalnim izborima vođena u Podgorici, u kojoj je njegova politička opcija ostvarila izvanredan rezultat od oko 22 odsto.

“Ponosan sam na rezultate novoosnoavanog Pokreta Evropa sad, ali oni su stigli kao posljedica svega urađenog u prvoj demokratskoj vladi Crne Gore, zatim zbog programa razvoja za Podgoricu i druge gradove, kao i zbog tima hrabrih obrazovanih i pristojnih ljudi koji vole Crnu Goru”, kazao je Milatović.

Dodao je da je sve to tako upravo zbog rezultata rada u prethodnoj 42. crnogorskoj vladi.

“Uspjeli smo da podignemo plate i penzije za kratko vrijeme i da oporavimo ekonomsku situaciju, a gospodin Spajić i ja smo kao lideri bili prepoznati kod građana”, naveo je Milatović ocijenivši da je to sasvim sigurno dobar trend, te poručio da na narednim izborima Evropa sad ima šanse da bude najveća politička partija.

Kandidat za gradonačelnika Podgorice je naglasio da su građani kaznili neke partije, prije svega SNP i URA, koju su srušile prvu demokratrsku vladu i napravile manjinsku vladu sa DPS.

“U tom kontekstu, u ovim pregovorima juče smo pokazali političku širinu, pa iako je u Podgorici vlast moguća bez URA, pozvaćemo u nju i partiju tehničkog predsjednika vlade. Tako ćemo građanima pokazati ozbiljnost i odgovornost i dodatno dati zamajac svim započetim političkim procesima, a tu mislim i na demokratski i ekonomski razvoj, kao i na normalizaciju svih odnosa sa zemljama u regionu, prije svega sa Srbijom, ali i sa BiH, Albanijom”, istakao je Milatović.

Nepomenuo je da treba poštovati princip da u svim gradovima, gdje to mogu, predstavnici anti-DPS koalicije daju gradonačelnike iz onih partija koje su osvojile najviše glasova.

“Recimo, u Podgorici je to Pokret Evropa sad, u Pljevljima Demokratski front, u Kolašinu Demokrate i to je ono zašto se mi javno zalažemo”, kazao je Milatović.

Dodao je da će do kraja sedmice poslati pozive za pregovore i nada se da će oni početi uskoro.

“U 14 gradova glasalo je oko dve trećine građana, pa je ovo jedan dobar reprezent za parlamenatrne izbora koji nas čekaju i jedini izlaz iz trenutne političke krize u kojoj se Crna Gora nalazi”, poručio je jedan od lidera Pokreta Evropa sad.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79