Milo Đukanović
Milo Đukanović obaviješten da se na njega sprema atentat

Milo Đukanović obaviješten da se na njega sprema atentat


Bivši predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, obavijestio je nadležne organe o informacijama koje je dobio u vezi s pripremom atentata na njega. Ovu vijest je prenio njegov ured podgoričkom listu “Vijesti”, a agencija Beta dalje je proslijedila informacije.

Prema Đukanovićevom uredu, informaciju o planiranom atentatu dobio je od “određenih međunarodnih dužnosnika iz obavještajne zajednice”.

Đukanović je tu informaciju podijelio s državnim organima. Izvor blizak Đukanoviću naveo je da je “visoki strani vojni dužnosnik s Kosova” obavijestio Đukanovića da organizirana kriminalna grupa iz “jedne susjedne zemlje”, u sprezi sa sigurnosnim službama druge susjedne zemlje, planira atentat.

Uprava policije Crne Gore kasno sinoć izjavila je za “Vijesti” da nema podatke koji bi ukazivali na ugrožavanje sigurnosti bivšeg predsjednika. Agencija za nacionalnu sigurnost nije odgovorila na pitanja “Vijesti” o ovom slučaju.

Prema Članu 18. Zakona o predsjedniku Crne Gore, bivši predsjednik ima pravo na stalno lično osiguranje u skladu sa sigurnosnom procjenom koju utvrđuje Agencija za nacionalnu sigurnost. Iz Đukanovićevog ureda su naveli da mu je smanjeno osiguranje ukidanjem dnevne smjene osiguranja na mjestu njegovog stanovanja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija