Milorad Dodik najavio kandidaturu za predsjednika Republike Srpske na narednim izborima

Photo: Voice of Europe

Aktuelni predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio je kandidaturu i za sljedeći mandat na općim izborima 2026. godine.

Dodik se obratio članstvu SNSD-a danas na sjednici Glavnog odbora ove stranke te je najavio da će se opet kandidovati za predsjednika entiteta Republika Srpska.

Poručio je članstvu SNSD-a da moraju imati jedinstven moral i istrajnost.

“Naše pobjede moraju početi danas i istrajnost je ono što se od nas traži, a nema opravdanja za neuspjeh. Moramo služiti narodu”, rekao je Dodik.

Dodao je i da unutrašnju strukturu ovog bh. entiteta niko ne treba dovoditi u pitanje te je stoga, smatra Dodik, važno da se odaberu organi stranke kako bi donosili najbolje odluke.

On je dodao da su pred Glavnim odborom SNSD-a jasni zadaci koji se odnose na izbor organa stranke koja je jaka i pobjednička.

“Ovo zasjedanje dolazi u složenim političkim uslovima i zato ćemo danas donijeti najvažnije odluke”, istakao je Dodik.

Sjednici Glavnog odbora, pored Dodika, prisustvuju i visoki funkcioneri ove stranke Željka Cvijanović, Radovan Višković, Siniša Karan, Nikola Špirić, Alen Šeranić, Denis Šulić, Miloš Bukejlović, Danijel Egić, Savo Minić, Sanja Vulić, Staša Košarac, Radovan Kovačević, Snježana Novaković Bursać, Srđan Amidžić i Željka Stojičić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79