Milorad Dodik pokrenuo tužbu za klevetu protiv Davora Dragičevića

Milorad Dodik je pokrenuo tužbu za klevetu protiv Davora Dragičevića. Tužba nikada nije dostavljena Davoru niti Draganu Tolimiru, koji je njegov zastupnik u svim dosadašnjim postpucima.

Moramo napomenuti da je advokat Dragan Tolimir u avgustu ove godine  izvršio uvid u sve Predmete koji se vode protiv Davora Dragičevića, te pomenuta tužba tada nije postojala. Očigledno je da je tužba podnijeta poslije avgusta ili se radi o prikrivanju tužbe od strane Tužilaštva. U ovom slučaju može lako doći do presude u korist tužitelja, jer su tuženi i njegov advokat propustili navodna zakazana rošišta. Međutim, advokat Dragan Tolimir je poduzeo određene pravne radnje kako do toga ne bi došlo. Davor Dragičević je uložio punomoć advokatu i po ovom predmetu, te će učestvovati u postpuku koji je Milorad Dodik pokrenuo protiv oca ubijenog Davida Dragičevića.

Želimo naglasiti da će advokat predložiti na sudu saslušanje svi policijiski službenici koji su povezani sa slučajem ubistva Davida Dragičevića, ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača lično, i svih onih koji su zajedno organizovali press konferenciju 26. Marta 2018.

Smatramo da je tužba pokrenuta iz razloga kako bi se Davoru Dragičeviću dodatno otežao postupak koji se protiv njega več vodi a koji su pokrenuli, Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum u 2018. godini. Tužba je podnesena 21.5.2018. godine, a ista je proširena u novembru 2018. godine. Tužbom se navodi da su Lukač, Ilić i Ćulum porodični ljudi, visokih moralnih kvaliteta, ugledni građani zajednice koji časno, pošteno i predano obavljaju najviše državne funkcije. Od Davora Dragičevića tužbom se traži da na ime učinjene štete isplati Lukaču, Iliću i Ćulumu po 8000 KM. U procesu tužbe za klevetu protiv Davora Dragičevića održano je pripremno ročište 24. Novembra 2020. Advokat Dragan Tolimir je iznio niz dokaza u korist Davora Dragičevića te su advokati koji zastupaju Dragana Lukača, Darka Ilića i Darka Ćuluma hitno tražili još jedno pripremno ročište. Nastavak pripremnog ročišta je zakazan za 4. Februar 2021.

Kada će Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum odgovarati za manipulisanje dokazima u ubistvu njegovog sina, odnosno u zataškavanju i saučesništvu u ubistvu? – navode iz grupe “Pravda za Davida”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79