Milorad Dodik reisu Kavazoviću: Uspješno mijenjaš Bakira Izetbegovića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović uspješno mijenja posrnulog Bakira Izetbegovića, koji je za svaki politički problem u BiH imao spremnu vrstu naoružanja.

BiH se brani u institucijama – ako one padnu moramo biti spremni braniti zemlju i oružjem

“Problem je što je Kavazović na čelu vjerske zajednice, koja bi trebalo da promoviše mir i toleranciju”, naveo je Dodik na “Twitteru”, reagujući na izjavu Kavazovića da se BiH brani u institucijama, te da ukoliko one “padnu”, zemlju treba braniti oružjem.

Dodik je podsjetio da je prije 30 godina Alija Izetbegović žrtvovao mir za BiH.

“Husein Kavazović prijeti istim scenarijem 30 godina kasnije. Reisu Islamske zajednice u BiH poručio bih da se skloni iz dvorišta politike i naoruža ljubavlju, tolerancijom i lijepim riječima”, istakao je Dodik.

Kavazović je za MTV Igman izjavio da je “današnja borba u institucijama BiH” i da se ne smije dozvoliti da se one ruiniraju.

“Moramo pokazati da smo na sve načine spremni da branimo institucije BiH, a ako one padnu, a imali smo to ’92. godine, moramo biti spremni braniti ovu zemlju i oružjem”, dodao je Kavazović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79