Milorad Dodik: “Stranke iz Sarajeva nisu iskrene kada govore o evropskom putu. Njih to ne zanima”

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik iskoristio je nedjeljno jutro kako bi optužio koalicione partnere iz Federacije BiH da ih europski put Bosne i Hercegovine ‘ne zanima’.

“Izostanak bilo kakve reakcije iz političkog Sarajeva na neotvaranje pregovora s EU još jednom pokazuje da te stranke nisu iskrene kada govore o evropskom putu. Njih to ne zanima, osim ako se taj put poklapa s pokušajem unitarizacije BiH”, naveo je Dodik na platformi X.com.

Zatim je nahvalio sebe i ostale političare iz entiteta RS.

“Mi iz RS davno smo rekli da evropski put nije sporan, niti ga dovodimo u pitanje, ali da se na tom putu mora poštovati Ustav BiH, mehanizam koordinacije i da RS bude vidljiva”, kaže Dodik.

Podsjetio je da je tokom sedmice razgovarao u Banjoj Luci s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i Borjanom Krišto o funkcionisanju vlasti u bh. institucijama.

“Takođe, boravio sam u Beogradu, gdje sam razgovarao s Aleksandrom Vučićem i prenio mu stav građana RS da on i politika koju predstavlja imaju većinsku podršku”, rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79