Minimalac donio građanima ništa, a vlasti pun budžet

Poskupljenja namirnica, cijena goriva i drugih dobara dodatno opterećuju građane, a situacija izaziva nezadovoljstvo širom društva.

Rasprava o poskupljenju hljeba u Republici Srpskoj dodatno se zaoštrava, dok ministarstvo trgovine i turizma najavljuje uredbu za ograničenje cijena osnovnog tipa hljeba.

Udruženje pekara Republike Srpske smatra da je ova uredba neprimjerena, dok ministar Denis Šulić tvrdi da će to pomoći građanima.

Udruženje pekara naglašava da hljeb u Republici Srpskoj nije skuplji od cijena u zemljama regiona, osim u Srbiji, gdje država subvencionira cijene.

Građani su ogorčeni poskupljenjima, a rasprava se vodi i o odgovornosti zbog podizanja minimalca i utjecaja na inflaciju.

Dok ministarstvo najavljuje mjere, udruženje potrošača ukazuje da rast minimalca ne bi trebao biti izgovor za poskupljenje hljeba, ističući neodgovornost države prema građanima.

Rasprava između ministarstva i udruženja pekara teško da će se smiriti, a pitanje je hoće li nova uredba dovesti do stvarnih promjena i olakšanja za građane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79