Ministar Elmedin Konaković sutra putuje u Tursku

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Dino Konaković otputovaće sutra u zemljotresom pogođena područja u Turskoj, gdje će, između ostalog, obići i timove spasilaca iz Bosne i Hercegovine.

Konaković je rekao da vjeruje da bi u skorije vrijeme moglo doći do njegovog sastanka sa američkim kolegom, Antonyjem Blinkenom, sa kojim je i razgovarao telefonski.

“Mi smo se u startu opredijelili da naše adrese budu i Brisel, i Washington, i Berlin, i Pariz, i London. U isto vrijeme ne zanemarujemo i naše veze sa zemljama istoka”, naveo je.

S toga, dodaje kako već sutra putuje u Tursku kako bi obišao zemljotresom pogođena područja i timove iz Bosne i Hercegovine. Od tamo leti na konferenciju u Minhen, nakon čega će uslijediti regionalna turneja, prenosi N1.

U Turskoj je, podsjetimo, angažovano oko 160 spasilaca sa teritorija Bosne i Hercegovine. Do sada su učestvovali u spašavanju desetina preživjelih.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79