Ministar iz Federalnog ministarstva: Nije Fadilova vlada podigla cijenu plina, nego dobavljač

Ministar iz Federalnog ministarstva: Nije Fadilova vlada podigla cijenu plina, nego dobavljač


U Federaciji Bosne i Hercegovine novo poskupljenje plina, ovaj put za 23.3 posto, izazvalo je ogorčenje javnosti, građana i ono je u najvećem procentu usmjereno ka Vladi Federacije.

Fadilova vlada odlučila podići cijenu gasa za 23.3 posto

Ko je kriv zbog povećanja cijene pilna za 23.3 posto i zašto baš 23.3 posto za Faktor su odgovorili iz Federalnog ministarstva trgovine, na čijem je čelu ministar Zlatan Vujanović.

– Federalna vlada ne povećava cijenu plina po svom nahođenju. Ruski dobavljač Gazprom Export je korigirao cijene prirodnog plina pozivajući se na promjene u kretanju naftnih derivata posljednjih mjeseci. I tu novu fakturu isporučili su kompaniji Energoinvest, a ova kompanija je tražila od Vlade FBiH da koriguje cijenu – govore u Federalnom ministarstvu trgovine i dodaju:

– Neminovno je bilo povećanje od 23 posto. Nakon što je dobilo fakturu od Energoinvesta, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije prosljeđuje zahtjev i svoje mišljenje Federalnom ministarstvu trgovine, a ono prosljeđuje na Vladu Federacije i konačnu odluku donosi Vlada.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija