Ministarstvo obrazovanja KS odbilo žalbu Sebije Izetbegović, nema diplomu doktora medicinskih nauka

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo odbilo je žalbu Sebije Izetbegović protiv zaključka Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u vezi s sticanjem diplome doktora medicinskih nauka na Univerzitetu u Sarajevu.

Ovo rješenje doneseno je 22. maja ove godine.

U obrazloženju je navedeno da se zaključkom KUIP-a od 17. aprila ove godine ne priznaje svojstvo Sebije Izetbegović u inspekcijskom postupkom na UNSA u vezi s postupkom sticanja diplome doktora medicinskih nauka.

Protiv ovog zaključka Sebija Izetbegović je putem advokata izjavila žalbu, tvrdeći da je riječ o pogrešnom i nepotpuno utvrđenom stanju, međutim Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo je ovu žalbu odbilo kao neosnovanu, piše Avaz.

Ovo rješenje je vjetar u leđa advokatima UNSA, ali i Općinskom sudu u Sarajevu, na koji se vrši veliki pritisak da se donese privremena mjera, kako bi se Sebiji Izetbegović vratile oduzete akademske titule.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79