Ministarstvo odbilo žalbu ribolovaca iz Ključa: Ostali bez prava koje su imali 83 godine

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva odbilo je žalbu Sportskog ribolovnog društva Ključ na rješenje o dodjeli ribolovnog prava nad vodama Ključa, potvrdio je za Faktor Damir Hamedović iz SRD Ključ. Kaže kako će oni sada pokrenuti upravni spor.

Podsjećamo, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK je raspisalo javni poziv za dodjelu ribolovnog prava na USK. Nakon bodovanja, ribolovno pravo nad vodama Ključa u narednih deset godina dobio je doo “Kraljevac”, čime je prvi put nakon 83 godine SRD Ključ izgubilo ovo pravo. Zbog takve odluke SRD Ključ se žalilo Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

– Odbijena nam je žalba koju smo uputili Federalnim ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na rješenje o dodjeli ribolovnog prava. Sada ćemo pokrenuti upravni spor u skladu sa odlukom vanredne skupštine SRD Ključ. U upravnom sporu će se detaljno analizirati svi elementi, kako javnog poziva, kriterija bodovanja, tako i samog bodovanja po prijavama na javni poziv – naveo nam je Hamedović.

On je ranije za Faktor kazao kako nisu dobili uvid u bodovanje, ali smatra da je cijena bila presudni faktor.

– Naime, mi kod konkursa moramo ponuditi visinu naknade za ribolovna prava koja se plaćaju kantonu. Do sada je bilo 5.000 KM godišnje za naše ribolovno područje, a privatnik je ponudio prve dvije godine 15.000 KM, a drugih osam godina 10.000 KM, tako da je, koliko imam informacije, tu dobio 30 bodova, a mi 15, te je po meni to bio odlučujući faktor – rekao nam je ranije Hamedović.

Iz SRD Ključ je saopćeno da će koristiti sve zakonske mogućnosti kako bi sljedećih deset godina ovo društvo bilo nosilac ribolovnog prava na području općine Ključ.

Inače, Upravni odbor i predsjednik Skupštine SRD “Ključ” su na nedavnoj sjednici donijeli i jednoglasno odluku da se javno ograđuju od neutemeljenih i neumjerenih komentara pojedinih članova udruženja na društvenim mrežama, a koji se odnose na dodjelu ribolovnog prava za područje općine Ključ.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments