Ministarstvo odbrane utvrđuje činjenice u vezi sa okupljanjem u Bužimu

Ministarstvo odbrane (MO) u Savjetu ministara pokrenulo je postupak utvrđivanja činjenica u vezi sa okupljanjem “Zelenih beretki” i eventualnog učešća pripadnika Oružanih snaga (OS) BiH u Bužimu, gdje su uzvikivani pokliči “Alahu ekber” i pjevano da kreću u boj te da neće stati do Drine.

Na pitanje Srne da li će i šta ovo ministarstvo učiniti, kada je riječ o dešavanjima u Bužimu i istrazi o eventualnom učešću pripadnika Oružanih snaga na skupu u tom mjestu, u Ministarstvu su istakli da su, u skladu sa svojim nadležnostima, po dobijanju zatjeva za djelovanje inspektora 12. januara pokrenuli postupak utvrđivanja činjenica.

“U skladu sa procedurama odmah je Ministarstvo odbrane dodijelio predmet nadležnim u komandovanju OS BiH, sa ciljem utvrđivanja svih činjenica u vezi sa događajem i preduzimanjem mjera iz njihove nadležnosti”, rekli su Srni u ovom ministarstvu.

Naveli su da je od nadležnih u lancu komandovanja OS BiH traženo da, po završetku aktivnosti, dostave informaciju o preduzetim mjerama, o čemu će javnost biti blagovremeno upoznata.

Uznemirujući snimci uniformisanih ljudi sa zelenim beretakama, zastavama, koji uzvikuju “Alahu ekber” pojavili su se 11. januara na društvenim mrežama i nastali su u Bužimu.

U Bužimu se slavili 29 godina od vojne akcije “Munja 93” koju je izvela tadašnja bužimska brigada.

Vukanović: Slike iz Bužima su šokantne! Takve stvari plaše i svakog muslimana koji nije radikalizovan!

Veliki broj mladih na snimcima je marširao u uniformama sa zastavama RBiH uzvikujući “Alahu ekber”, a neki od učesnika imali su i maske na licima.

Snimci su objavljeni na Fejsbuk stranici Udruženja “Nanićevi Bužimljani”, a među prisutnima je bilo i dosta djece.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79