Mirnes Ajanović: Trojka, HDZ i SNSD traže reprizu februarskih protesta

Mirnes Ajanović: Trojka, HDZ i SNSD traže reprizu februarskih protesta


Tokom februarskih protesta 2014. godine građani Tuzle su podigli glavu, na vatru odgovorili vatrom i u ime BiH ustali sa protestima protiv nemoralne, bezobzirne i lično-interesne vlasti SDP/SDA.

Revolucionarni otpor obespravljenih i prevarenih boraca, studenata, radnika, nezaposlenih i penzionera protiv političke bande rezultirao je opštim protestima u državi, koji su podržani i od strane brojnih međunarodnih medija i institucija.

Ne treba zaboraviti da su tada svi političari bježali od svojih građana i dugo se nisu smjeli pojaviti u javnosti, osim predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovića, koji je kao advokat odmah nakon hapšenja oslobodio inicijatora protesta Aldina Širanovića i učestvovao zajedno sa građanima u zahtjevima za smjenu nenarodne vlasti, o čemu svjedoče i video zapisi medija

Direktna odgovornost za paljevine zgrada je na oholim političarima koji su bezobzirno ignorisali apele i beznađe građana i njihovu borbu za egzistenciju, a posebno premijera TK iz SDP-a koji je odbio razgovarati sa građanima, da bi nakon protesta u paničnom strahu dao ostavku a nemoralna SDP-SDA koalicija je otjerana sa vlasti.

Trojka, HDZ i SNSD traže reprizu februarskih protesta, jer se i danas ratno-huškačkom retorikom i bezobzirnom privatizacijom budžeta zloupotrebljava vlast u svrhe totalitarnog vladanja kršenjem ljudskih prava.

U ime svih građana koji su februara 2014. godine odlučili da BiH bude upisana u svjetskoj istoriji kao država u kojoj građani neće hodati pognute glave pred nemoralnim političarima – dužnost je aktivno se suprotstaviti zloj vlasti ali i namjeri da se opravdani februarski otpor građana tretira na način kako su zločinački režimi satanizirali radničku Husinsku bunu i međunarodni otpor fašizmu, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija