Foto: Arhiv/Ilustracija
Sarajevska policija oduzela BMW i Hondu od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja

Sarajevska policija oduzela BMW i Hondu od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja


Sarajevska policija nastavlja sa oduzimanjem vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja.

Kao što smo objavili, prvo je oduzet Renault Megane, a onda su vozači ostali i bez BMW-a i Honde Civic.

Od Sarajlije (26) oduzet Renault Megane zbog 25.000 KM kazni

U nedjelju su oko 17:30 sati u ulici Jošanička u Vogošći, policijski službenici PU Vogošća kontrolisali putničko motorno vozilo „Honda Civic“, vlasništvo E.H., a kojim je upravljao V.S. (32) iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 32-godišnjak upravlja neregistrovanim motornim vozilom, s nepripadajućim registarskim tablicama, bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 14.820,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

A BMW je oduzet jučer oko 16:45 sati u ulici Vrbanja, općina Centar Sarajevo.

Policijski službenici PU Centar su kontrolisali putničko motorno vozilo „BMW“, vlasništvo A.A., a kojim je upravljao S.Dž. (39).

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 6.450,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od oba prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija