Mirnes s Chronovom bolesti živi u ruševini: Nije mi problem ni što sam gladan, samo da ozdravim

Tridesetpetogodišnji Mirnes Kuduzović iz Lukavca, koji od 2006. godine boluje od Chronove bolesti, živi pored lukavačke Koksare, u ruševnoj kućici koju mu je ostavila nena. Početkom novembra je naručen za četvrti operativni zahvat, do kojeg mora popraviti krvnu sliku i opće fizičko stanje.

Međutim, pošto živi sam, a zbog bolesti je nesposoban za bilo kakav posao, nema novca da sebi priušti osnovne potrepštine.

Roditelji otišli

– Da bih bio spreman za operaciju, organizam mi se mora oporaviti, moram mirovati i jesti visokoproteinsku hranu. Ali, kad nemaš gdje da spavaš, zadnje na pameti ti je da se zdravo hraniš. Vrlo brzo sam izgubio deset kilograma i od tada ih ne mogu vratiti, jer nemam nigdje ništa, kazao nam je Kuduzović.

Mirnesa su roditelji ostavili ispod mosta kod Koksare nekoliko dana nakon rođenja. Pronašla ga je nena, s kojom je živio sve do njene smrti, kada je brigu o njemu preuzela tetka. Majku i oca više nikad nije vidio iako je u nekoliko navrata apelovao putem medija da se jave.

Novac za liječenje Mirnesa Kuduzovića moguće je uplatiti u Raiffeisen banci na broj računa 1613000075983744

– Tetka mi je pomogla puno, ali ne mogu ni njoj više biti na smetnji. Spavao sam po ulici, na klupama, ali sad imam ovu kućicu i da mi je makar jednu sobicu da sebi osposobim. Kuća je stara, ali sam uspio nešto renovirati. Dobio sam vrata od jedne firme, koja sam ugradio, bilo je još nekih sredstava od dobrih ljudi, ali sad mi je prioritet ova operacija, da vratim snagu i da mogu na operaciju, dodao je Kuduzović.

Nije problem glad

​Chronova bolest mu je potvrđena 2006. godine, od kada je imao nekoliko operacija. Fistule koje idu uz bolest u posljednje vrijeme sve se češće pojavljuju i prave zdravstvene probleme, pogotovo ukoliko se čiste redovno, zbog čega Mirnes posjećuje UKC Tuzla svakih nekoliko dana.

– Nije meni sad problem ni što sam gladan, naučio sam na to, ali samo da imam krov nad glavom i da prođem ovu operaciju. Poslije ću se opet snalaziti, ističe Kuduzović.

Apeluje na ljude dobre volje da mu pomognu, a one koji su sumnjičavi poziva da ga posjete ili da mu se jave na broj telefona 060 337 0007.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79