Mirnesa izvela jednu od najvećih pljački, pa ostala bez momka i bez para: “Priveli je samo sa 250 eura”

Krajem prošle godine, Mirnesa S. porijeklom iz BiH, postala je medijska atrakcija kao žena koja je izvela jednu od najvećih pljački ikada – iz firme za transport novca u Štutgartu ukrala je više od milion evra.

Međutim, istraga je pokazala da je konobarica Miki izmanipulisana od strane tadašnjeg dečka Roberta S. (29), koji ju je nagovorio da učini krivično djelo i potom joj uzeo skoro sav novac.

Sve je počelo slučajnim poznanstvom. Naime, njih dvoje su se našli u istom društvu u jednom kafiću u Štutgartu. Tada su “kliknuli na prvu” i ubrzo počeli da se viđaju.

Nakon nekog vremena, Mirnesa mu je otkrila da radi u kompaniji za prevoz novca “Prosegur” i počeli su da planiraju pljačku.

Ubrzo ju je upoznao sa prijateljem Markom I. (45) i tada su njih dvojica počeli da je nagovaraju da ona opljačka firmu u kojoj radi. Mirnesa je prvobitno kategorički odbijala da krađu počini sama.

Ipak, Robert S. nije odustajao – laskao joj je, govorio da želi da bude s njom i obećavao joj da kad budu imali sav novac, više nikada neće morati da radi.

Robert je, prema optužnici, u roku od dvije nedjelje uspio da ubijedi Mirnesu.

Prema optužnici, Mirnesa S. je 14. oktobra zakasnila na posao pola časa i sa sobom je donijela torbu napunjenu peškirima. Kad su njene kolege napravile pauzu u 15 časova, Mirnesa se ponašala kao da želi da nadoknadi izgubljeno vrijeme. U stvarnosti je, međutim, skupljala novčanice od 100 i 200 evra u prostoriji.

Sav novac je stavila u kutiju na dnu torbe, a preko nje je stavila druge stvari. Zatim je ušla u podrum sa svojim prtljagom. U prostoru bez video nadzora, izvadila je peškire iz torbe i zamijenila ih novcem.

Napolju je Mirnesu čekao Robert S. u “mercedesu”. Nakon toga Mirnesa je mirno napustila firmu sa 1,25 miliona evra. Kontrole torbe nije bilo.

Trebalo bi napomenuti da su zaposleni tek oko dva časa nakon krađe primijetili da nedostaje novac.

Policija je, prema informacijama, obaviještena tek oko 20 časova. Mirnesa tada vjerovatno više nije bila u Njemačkoj.

Za to vrijeme Robert i Mirensa su uveliko započeli svoj filmski bijeg.

Riješili su se Mirnesinog mobilnog telefona i odvezli se u Beč, a tamo ih je čekao Marko I.

Robert je Mirnesi dao 20.000 evra, a ostatak plijena je zadržao. Tokom sljedećih nekoliko dana Marko I. je Mirnesu uz pomoć krijumčara odveo prvo u Hrvatsku, a zatim u Srbiju.

Trojac je bio srećan zbog milionske pljačke. Međutim, bajka koju joj je Robert obećao postala je pakao.

Robert S. više nije želio da ima ništa s njom. Kad je počela da ga ispituje, počeo je da joj prijeti.

Na kraju se Mirnesa uplašila, pa je pobjegla u Crnu Goru. Kod njega je, navodno, ostao sav novac.

To dokazuje i činjenica da je Mirnesa u džepu, prilikom hapšenja, imala samo 249,40 evra.

Inače, Robert S. još uvijek nije lociran i vrlo je moguće da će sam potrošiti sav ukradeni novac, prenosi Nova.

Sa druge strane, Marko I. je u martu uhapšen na teritoriji Njemačke i da se kao i Mirnesa S. nalazi u istražnom zatvoru. Tereti se da je “organizovao bjekstvo svojih saučesnika”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79