Mirnesa S. mu bila uzor: Osuđen radni kolega koji je ukrao oko 270.000 KM

Sud u Štutgartu osudio je Cema M. (27) na dvije i po godine zbog krađe 135.000 eura (oko 270.000 KM) iz firme Prosegur, decembra prošle godine.

Naime, riječ je o istoj firmi u kojoj je radila Mirnesa S., a Cem M. je svoju pljačku izveo mjesec i po dana nakon Mirnese, zbog čega mu je i suđeno.

Njemački mediji prenose da mu je Mirnesa na neki način bila uzor, te da je vjerovao da će se “provući” bez ikakvih problema jer je riječ o daleko manjoj sumi.

Međutim, za presudu od dvije i po godine kaže da je previsoka i njegov advokat je već najavio žalbu.

Naime, on je na Badnji dan 2022. godine izveo pljačku, a zaposleni su tek četiri dana kasnije shvatili da fali dio novca.

Istraga je policiju dovela do 27-godišnjeg mladića. On se u međuvremenu sam predao policiji. Sudija ga je pustio na uslovnu slobodu, ali niko ne zna šta se dogodilo s novcem, piše Bild.

Podsjetimo, Mirnesa S. osuđena je tri godine zatvora. Još uvijek se ne zna šta se desilo sa novcem koji je ukrala. Prilikom hapšenja kod sebe je imala svega 250 eura.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79